SSS 2019 Kaamos - tulokset


Syksyn Synkin Sävel 2019 Kaamos -kisa on päättynyt onnistuneesti.

Tulokset kaikessa ytimekkyydessään:

1. sija: Anemone - Mesmerised
https://audiomack.com/song/jukkaokauppinen/mesmerised
2. sija: Telemetria - Yksin
https://audiomack.com/song/jukkaokauppinen/yksin
3. sija: Weschelschwein - Painajainen
https://audiomack.com/song/jukkaokauppinen/painajainen

Kilpailuun osallistui yhteensä 24 kappaletta, mikä on ennätys SSS-kisan historiassa! Kilpailulle on selvästi ollut kysyntää ja tarvetta, joten jatkoa seuraa! SSS 2020 järjestetään syksyllä 2020, joten biisimaakarit tarttukoon toimeen!

Lataa kaikki biisit koneellesi tästä (MP3- ja FLAC-muodossa): SSS 2019 Kaamos -kappaleet (.zip, 314 Mt) (sis. kuvia ja kuvaukset, laadukkain ja kattavin tapa)
Kuuntele kappaleet suoratoistona: SSS 2019 Kaamos -suoratoistostriimattavana (Audiomack.com)

Äänestys:

Äänestä suosikkikappalettasi täällä: SSS 2019 Kaamos -äänestys
Kaikilla on tasan yksi (1) ääni. Käytä se rakkaudella.
Äänestys päättyy 21.2.2020 klo 23.59.

Tulokset:

Top 3 -kappaleet paljastetaan Club Schatten 20 Years Reunion Party -kinkereissä Tampereella 22.2.2020.

Palkinnot ja yhteydenotot:

Niin siis mitkä? Ei semmoisia ole. Mainetta nyt kumminkin. Toivomme kuitenkin, että kisaan osallistuminen tuntuu muusikoista kivalta, että biisit saisivat paljon soittoa, ihmiset diggaisivat ja lähettäisivät artisteille kannustusta. Toivottavasti SSS-osallistuminen/sijoittuminen oisi bändeille/projekteille myös jonkinlainen pikku meriitti tulevaan nähden, kenties auttaisi porsimaan kivoja keikkojakin!
DJ:t: Kappaleet on julkaistu vapaasti soitettaviksi. Napatkaa ja soitelkaa klubeilla!
Klubi/festarijärjestäjät: jos mielitte jotain artistia keikalle ettekä löydä yhteystietoja, niin pistäkää yhteydenottopyyntömaili ja forwaan mailin.
Yhteydet, kysymykset, yms:
grendel ät byterapers pisteys com / subjectiksi mieluusti "SSS 2019: bla bla asianne"

Kappaleet ja artistit


Aeronaut V - Scars & Glitter

https://www.facebook.com/AeronautV/

Aeronaut V on vuonna 2018 alkunsa saanut synapop-duo Tampereelta. Tahoillaan jo hyvän tovin musiikkia tehneet Ville ja Arttu päättivät kokeilla yhteistyötä yhden biisin verran. Homma kuitenkin sujui sen verran vaivattomasti ja tulos miellytti molempia, että päätettiin lyödä kasaan ihan kunnon projekti ja työstää enemmänkin materiaalia. Ensimmäinen julkinen keikka koitti Lumouksessa kesällä 2019 ja kuuden biisin EP Last Departure tuli pihalle tammikuussa 2020.

Biisi syntyi oikeastaan suoraan jatkona EP:n kappaleille ja onkin oikeastaan ensimakua tulevasta pitkäsoitosta, jonka työstämistä bändi aloitti heti EP:n valmistuttua. Kappale jatkaa aiempaa kasarisynapopista ammentavaa linjaa.

Aeronaut V on:
Arttu - laulu ja sanoitukset
Ville - musa ja tuotanto

Anemone - Mesmerised


Rakkaudesta ja puolijumalista. Kohtalokkaista katseista illan hämärässä jonkun sellaisen kanssa, joka ei tunnu olevan täysin ihminen.
Anemone on sekalainen seurakunta Aurajoen varrelta, joka on musisoinut yhdessä jo vuoden verran.
Primus motor sekä sanat ja laulu, Paula P. Rummut, Joni K. Kitara ynnä muut, Marko P.
Contact: vierasesine (at) gmail dotti com

Bleeding In Silence - Failure

https://www.facebook.com/bleedinginsilenceband
https://bleedinginsilence.bandcamp.com

Bleeding In Silence on vuonna 2011 perustettu tamperelainen musiikkiprojekti.
Soitamme yleensä jotain industrialin ja dark electron tapaista, tosin tämän
kappaleen genrestä emme ole täysin varmoja. Emme soita livenä.
Tämä kappale (kuten suurin osa meidän kappaleista) kertoo siitä, miten kaikki on paskaa.

Cellhavoc - Unnamed

http://cellhavoc.bandcamp.com

Moro, vähän viime tingassa hoksasin että tää kisa on taas voimissaan. Muistelen osallistuneeni joskus kisaan Hydrocyanic-projektilla. Toivottavasti tää ehtii vielä mukaan.
Cellhavoc on yhden miehen industrial/cyber -projekti joka vaikuttaa nykyisin Oulussa. Kappale on tehty vuonna 2017 ja sen piti päätyä kolmannelle levylle (Conqueror, 2017 - http://cellhavoc.bandcamp.com) mutta syystä tai toisesta jäi sitten vähän keskeneräiseksi eikä mahtunut itse julkaisulle.
cellhavoc ät gmail dotti .com

Coherer - Shadows and Laserbeams demo

www.coherer.net

Genre: Electro/Industrial
Length: 3:54
Twisting my 'electro' style into something a little more industrial and in-keeping with the competition.
Artist Background: Composing since the 90s (Amiga demoscener). Previously a member of Caffeine Kill (UK, industrial rock), Rammlied (UK, Rammstein tribute) and Cybernet 1202 (UK, electro duo). Started releasing solo material under the name 'Coherer' in 2012.  Moved from UK to Finland (Tampere) in April 2018.
Project Background: Classic 80's style electro; mixing 808 drum machines and robotic basslines with technology related themes (robots, computers, space, communication, robots, destruction and more robots).  I've released a number of tracks (2012-2019) plus remixes for Cybereign and Dark Vector.  The name 'Coherer' comes from an early form of radio signal detector.


Crichton Vulcan - Necropolis

https://soundcloud.com/crichton-vulcan
https://www.facebook.com/Crichtonvulcan/

Crichton Vulcan tekee dark ambientia, jossa on usein mukana kenttä-äänityksiä vanhoista kaivoksista, kylmän sodan aikaisista maanalaisista sotilastukikohdista tai muista oudoista paikoista. Crichton Vulcanin musiikin inspiraationlähteenä toimivatkin nimenomaan jälkiteolliset jättömaat, rapistuvat massiiviset rakenteet ja hylätyt maanalaiset tilat.
Crichton Vulcan on osallistunut Syksyn Synkin Sävel kilpailuun 2010 ja 2011.
Kun luonto on kulutettu loppuun, jäljelle jää vain tuhoutunut maisema raunioineen. Aikanaan elävä teollisuuskaupunki on muuttunut kuolleiden kaupungiksi, jossa luut lepäävät myrkyllisessä maaperässä. Necropolis on tutkielma tuhansien vuosien kaivostoiminnan vaikutuksista luontoon ja se on valmistunut osaksi samannimistä TreStalkers urban exploration-ryhmän videoteosta, joka nähdään helmikuussa Infiltration-näyttelyssä SIC Space galleriassa Helsingin Kannemäessä.


Hiljaisuus vajoaa - Selitysten alttari (kaamos mix)

https://hiljaisuusvajoaa.bandcamp.com/

Hiljaisuus vajoaa on tamperelainen bändiprojekti, joka pyrkii tulkitsemaan
sielun synkimpiä tuntoja. Genrerajat eivät tässä projektissa ole olennaisia,
mutta pääsääntöisesti hyödynnämme metallin hitaampien ja raskaampien
alalajien ilmaisukeinoja. Kilpailukappale on kuitenkin täysin elektroninen
uudelleentulkinta aiemmin julkaisemattomasta kappaleesta Selitysten alttari.

Huomisen Tytöt - Heijastus

Spotify
https://huomisentytot.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/hooteetrocks/

Tummia sävyjä.
Raadollista tunnelmaa.
Oma saundi.
Siitä on Huomisen Tytöt tehty.

Markus -kitara/laulu
Pii - basso/taustalaulu
Vp - kitara/taustalaulu
Jenna - synat/laulu/perkat
Milla - rummut

Huomisen Tytöt - Heijastus säv./san./sovitus: Markus Vähäaho
Tämä piisi on tulevan Huomisen Tytöt (Heijastus) ep:n avausraita ja esittelee uudistuneen porukan, sekä suuntauksen, joka on vahvasti uudenaallon
postpunk/rock tunnelmissa kulkevaa synkistelyä.
Piisi syntyi halusta tehdä kappale, jossa on vahva ja tunnelmaa eteenpäin johdatteleva syna, mutta myös sen ympärillä syvyyttä ja tarttuvuutta.
Sanoitukset pureutuu tilanteeseen, jossa mieli ei kykene enään käsittelemään draumoja/tapahtumia ja siitä aiheutuva tila luo harhoja, jotka
vievät entistä syvemmälle mielen pimeisiin kellareihin.
huomisentytot atti gmail dotti com


KLSTRFKK - Darkplace

http://klstrfkk.bandcamp.com

Lausutaan "clusterfuck". -sihiL-projektista ja Riot Kittenistä tunnetun Ilari Sivilin nykyinen, hardware-pohjainen sooloprojekti. Yksinkertaista industrial-teknoa, laitteista tanssilattialle.
Tuotanto, miksaus masterointi: Ilari Sivil / KLSTRFKK
klstrfkk atti gmail dotti com

Koskela & Laine - Mureke


Koskela & Laine luo rytmitettyä säröaaltoa paskalla huumorilla maustettuna. Esimerkkinä heti tästä; nimestään huolimatta projektiin kuuluu vain yksi ja ainut henkilö.
"Mureke" kertoo suomalaisen miehen lannistumattomista periaatteista, muttei varsinaisesti syistä niihin.
koskela piste laine ätti gmail dotti com

KVR - Rakkauden Pääkallokeli


(ei infoja eikä kuvauksia)

Laasti - Smog

https://soundcloud.com/laasti

Olemme nelihenkinen jyväskyläläislähtöinen uusi synapop-poppoo nimeltä Laasti. Bändi perustettiin hiljattain rumpalimme innostuttua rumpujen paukuttelusta ja bongattuamme paikallisesta Vantaan kuppilasta basistimme Valderraman. Tätä ennen kaksi jäsentämme Juuresharja ja Peksford soittelivat keskenään vuosien ajan banaanikärpäsiä vilisevällä treenikämpällä. Tällöin sai alkunsa lukuisten muiden kappaleiden lisäksi myös nyt lähettämämme kipale.
Hyvää musiikkia on lähes aina siunaus kuulla. Näin jälkeenpäin tarkasteltaessa lähettämmässämme kappaleessa kuulee niin 70-luvun lopun post-punkin kuin 80-luvun synapopinkin vaikutuksen. Meille musiikin tekijöinä on kuitenkin ennen kaikkea kyse oikeanlaisesta tunnelmasta ja rytmistä - näiden kahden tekijän yhteensovittamisesta. Vaikka lukuisat kappaleet ja artistit vaikuttavatkin aina taustalla tehtyihin soittoratkaisuihin, suurin inspiraation lähde tuppaa lopulta aina kuitenkin olemaan se hetki, kun tunnelma ja rytmi löytävät toisensa. Kyseisen hetken jälkeen tuntuu aina siltä kuin koko kappale alkaisi nivoutumaan valmiiksi kuin itsestään.


Leevi Launis - Katu on kivinen virta


Leevi Launis syntyi vuonna 2008 yhden miehen underground-projektina. Tarkoituksena oli tehdä suomalaisille perinteille uskollista outlaw-iskelmää, jossa Jamppa Tuomisen surumielisyys yhdistyy Irwin Goodmannin alkoholihuuruiseen riehakkuuteen. Tuloksena oli tietysti jotain aivan muuta, mutta samalla jotain sellaista, joka on
jatkanut kehittymistään. Leevi Launis taitelijanimen ympärille on vuosien varrella rakentunut saman niminen yhtye, jossa mukana kulkevat Leevi Launis brändin uskollisimmat soturit. Yhtyeen tähän mennessä suurin saavutus ja ponnistus on vuonna 2012 julkaistu täyspitkä levy "Laulajan laki". Keikkojen ja harjoittelun myötä soitto on
sittemmin jämäköitynyt ja sovitukset ovat hioutuneet. Tänä päivänä Leevi Launis tarjoaa alkoholia ja epätoivoa suoraan suomalaisen musiikkimaun päävaltimoon. Outlaw-iskelmästä ei niinkään ole enää kyse vaan melankolisesta rock-musiikista, jonka vaikutteet ulottuvat iskelmästä americanaan, punkista countryyn. Tästä todisteena yhtye on tänä vuonna vihdoin julkaisemassa viiden kappaleen "Kohti syvää päätä" -EP:n, jonka äänityssessioiden satoa on myös yhtyeen kilpailukappale "Katu on kivinen virta". Vaikka kappale ei mahtunut EP:lle, toivon mukaan se jo avaussanoillaan, "ei elämä ollutkaan satua / nyt Aleksis Kiven katua / mä edestakaisin kävelen / hukkasin elämän sävelen", lunastaa paikkansa Syksyn synkin sävel (kaamos edition) 2020 -kilpailussa.

LEEVI LAUNIS (YHTYE)
Leevi Launis, laulu
Ahti Tenhunen, sähköakustinen kitara
Saska Heino, sähkökitara
Marko Korvela, basso
Peter Hillerström, rummut
KAPPALE
Nimi: Katu on kivinen virta
Sanat: Leevi Launis
Sävellys: Leevi Launis & Ahti Tenhunen
Sovitus: Peter Hillerström, Ahti Tenhunen, Marko Korvela & Saska Heino
Tuotanto: Peter Hillerström & Ahti Tenhunen
Äänitys: Peter Hillerström
Miksaus & masterointi: Miika Salo

Mikko Tapio - Lost in a darkness


Nimeni on Mikko Ojanperä ja olemme vaimoni Erika Heleniuksen kanssa tehneet yhdessä kyseisen biisin. Olemme pariskunta Tampereelta. olen alkanut harrastaan musiikin tekemistä tässä parin vuoden sisään ja sain myös vaimoni osallistumaan biisin tekemiseen. Hän vastaa pääasiassa biisin sanoituksista ja oli suurena apuna kaikessa muussakin vaiheessa.
Biisin syntymisen taustalla vaikuttaa aika paljon Joy divion, joka on ittelle goottibändeistä tutuin. Vaimoni oli minua enemmän tutustunut kyseiseen musa genreen ja osasi paremmin kuvailla mitä siltä  haetaan:
”Goottimusa on semmoista mitä voisit kuvitella vampyyrien kuuntelevan”
Basistina aloin kasvattamaan kappaletta bassoriffin ympärille. Synasta on muodostunut toinen suosikkisoitin, joten luonnollisesti kappale tuli sisältämään sitä paljon. Biisin sanoitukset kumpusivat Erikan aikoinaan kirjoittamista lyriikoista, jossa parisuhde muuttuu väkivaltaiseksi.

Murnau's Playhouse - Elusion


Murnau's Playhouse on vuonna 2007 perustettu tamperelainen post-punk-bändi, joka kokeili siipiään Lumouksen lämmittelyklubilla kaksi vuotta myöhemmin, ja julkaisi samana vuonna myös esikoisalbuminsa Sanity Show. Seuraavien vuosien aikana orkesteri keikkaili varsin aktiivisesti ja piipahti Pietarissakin asti esiintymässä, mutta toistuneet miehistönvaihdokset sekä useamman jäsenen vuoronperään sattuneet loukkaantumiset löivät jatkuvasti kapuloita rattaisiin.
Hitaasti mutta varmasti uuttakin materiaalia on kuitenkin treenikämpällä työstetty ja Lumouksen lavalla bändi nähtiin uudelleen kymmenen vuoden tauon jälkeen kesällä 2019. Nyt Murnau's Playhouse onkin suorastaan elämänsä vedossa. Kakkosalbumit ovat tunnetusti vaikeita, mutta vihdoin kaikkien näiden vuosien jälkeen näyttää siltä, että sellainenkin on vielä tulossa. Kisabiisi edustaa kenties hieman uudenlaista, kehittyneempää suuntaa, ja sai alkunsa treeneissä joulukuussa 2019. Tammikuun 2020 aikana kappale sitten nauhoitettiin treeniksellä, Markon olkkarissa sekä Artun makuuhuoneessa, ja miksattiin valmiiksi erittäin tehokkaasti Markon ja Jaakon toimesta.
Murnau's Playhouse on:
Arttu - laulu ja sanoitukset
Marko - kitara
Teppo - basso
Sari - synat
Jaakko - rummut
murnausplayhouse at gmail doutti com


NoirSoul - Verletzen ist sein schaun verletzen


Tämä sooloprojekti on täysanalogisen kaaoksen ruumiillistuma. Bändin idea (toistaiseksi) on kuulostaa mm. mp3:n muodossa siltä, miltä projekti kuulostaisi livenä.
Kappale itsessän on anti-oodi harmaalle oravanpyörälle ja kasvottomille ohikulkijoille.


Sto Desyat - American Imperialism

http://stodesyat.com

                            ______    _    _____
                           |  ____|__| |__|  _  |
                           |____  |__   __| |_| |
      _ ______ ______ _   _|______|  | |  |_____|
 ____| |  __  |  ____| |_| |____  |__| |__   _
|  __  |  ____|____  |____ |  __  |__   __| |_|
|______|______|______|_____|______|  |_|

            Вся власть – сто десять!

------- STO DESYAT - AMERICAN IMPERIALISM -------
Sto  Desyat  on  perustettu  länsisiperialaisessa
Hellsinskin  kaupungissa  jossain  rinnakkaisessa
todellisuudessa,  jossa  kylmän  sodan  tunnelmia
tulkitaan EBM:n ja New Beatin keinoin.
Kappale  American Industrialism  haistattaa vitut
Yhdysvaltojen sosioekonomiselle elämäntapamuutok-
selle.
music ät stodesyat döt com


Telemetria - Yksin


Telemetria perustettiin joulun alla 2019 lähettämään signaalia läpi pimeän ajan ja avaruuden, saavuttamaan ihmisten korvat sekä sydämet. Ensimmäinen lähetyksemme 'Yksin', on luotaus klubien tanssilattioiden pimeimpiin kulmiin.

Vatnajœkull - To The Light


Vatnajœkull - To The Light on tehty alunperin n. vuonna 1992 ja jäänyt "pöytälaatikkoon". (biisiä ei ole esitetty ikinä missään)  Kaivoin biisin vanhat konepohjat esiin ja äänitin sen vokaalit sekä syntikat sen päälle.
15-vuotias tyttäreni Ella tarjoutui laulamaan taustat.


Weschelschwein - Painajainen


Weschleschwein perustettiin Jyväskylässä 80-luvun lopulla toteuttamaan omasta mielestä ainutlaatuisia musiikillisia ideoita. Lähtökohtana oli kokeellinen industrial sekä mahdollisimman älyttömien tempausten vieminen uskottavuuden rajoille. Alkupään tavara olikin varsin persoonallisen kuuloista kolinaa ja huutoa. Sitten lähdettiin keikoille ja touhu muotoutui lähemmäs kitarabändin ilmiasua. Biisit kuulostivat tiukimmillaan hardcorelta ja löysimmillään popilta. 1994 mennessä kitarabändi lopetti ja soitot taukosi siltä erää kymmeneksi vuodeksi kunnes tapahtui vahinko ja alettiin vinguttamaan tietokonetta. Jos aikaisemmin oli jonkinlainen kynnys kasaantua treenikämpille neliraiturin kanssa, niin nyt ei ollut enää mitään häpyä. Kaikki vaan mp3:ksi. Tuloksena erittäin outoa musiikkia. Pieni paluu aikaisempaan koettiin kun 2009 äänitettiin neljä Killing Joke -coveria (https://www.youtube.com/watch?v=IG8ayZ3iSoI).
Tähän kilpailuun osallistumme niin ikään vuonna 2009 valmistuneella kappaleella Painajainen. Sanat perustuvat Minttu "Birdy" Hapulin tekstiin. Sävellys Antti Virmasalo.


Why Forever - Ablaze (Demo)


Olemme tuore Post punk bändi Jyväskylästä.  Tämä on Why Forever:n ensiesittely ja ensisoitto missään!
Bändi on perustettu kesällä 2019, kun basisti Tuukan piti päästä purkamaan koneelle kertyneitä post punk demojaan. Demot eivät muissa projekteissa (ÄKÄNE, Tulilintu) olleet nähneet päivänvaloa, eikä näkisi. Tarvittaisiin kokonaan uusi porukka soittamaan ja selvittämään, mitä näistä demoista saisi aikaan.
Muusikoiden.netin kautta löytyi lopulta kaikki tarvittavat jäsenet: Joona (laulu), Atte (kitara), Samuli (syntetisaattorit) ja Perttu (rummut).
Genrenä Post punk tai siitä ainakin lähdettiin. Materiaalia on treeniksellä pyöritelty vajaan levyllisen verran ja tarkoitus olisi kevään aikana äänittää näistä suurin osa.
Kilpailuun ei tosin vielä koko bändille sovitettu versio kerennyt, joten tämän on on DEMO. Tuukka säveltää biisit, Joona sanoittaa ja lopullinen sovittaminen tapahtuu treeneissä koko bändin voimin.
Esikuvat/referenssit lienevät tuttua post punk osastoa: Joy Division, The Cure, Musta Paraati, The Smiths, Kuudes Silmä, Kesä, Agent Blå, Soviet Soviet, Rue Morgue, Depeche Mode, She Past Away....  Synkkyys kiehtoo. Tulevat biisit tulevat olemaan synkkää, kuumottavaa, painostavaa ja lyriikat niin "positiivisia" kuin lääkärin kynästä voi lähteä.  Materiaali on vaihtelevaa, laahaavasta synkistelystä menevään ralliin.
Menevä ralli olikin tämän kappaleen työnimi!
Uskoisin, että olisimme sopivaa musaa Lumoukseen!


Zandeman - Viesti


Olen 44v. biisintekijä Espoosta. Tämä styge on nauhoitettu pienessä makuuhuone studiossa.
Ajatus biisiin syntyi kun saimme avopuolisoni kanssa murheellisia uutisia.
Lisää mollivoittoisia kappaleita löytyy sound cloudista taiteilija nimellä Zandeman.
Säv, sov ja sanoitus/ Zandeman.Comments

Popular posts from this blog

Syksyn synkin sävel 2004-2011 -kappaleet

Syksyn Synkin Sävel 2019 Kaamos Edition