Syksyn synkin sävel 2004-2011 -kappaleet

Syksyn Synkin Sävel järjestettiin vuosina 2004-2011 yhteensä kahdeksan kertaa ja siihen osallistui yhteensä 121 kappaletta. Voit ladata kappaleet täältä kuunneltavaksesi.
Kilpailua veti koko sen historian ajan Club Schattenin DJ Jo-uni, joka urhoollisesti kokosi kilpailubiisit ja veti äänestyksen Schatten-foorumilla

Grendel on koostanut kaikki SSS-kisaan 2004-2011 osallistuneet kappaleet yhteen pakettiin.

Lataa: Syksyn Synkin Sävel -kappaleet 2004-2011 (.zip, 692 megatavua)

(klikkaa lataa / download -komentoa yläreunasta, se nuoli alaspäin. et voi ladata kappaleita yksittäin tai hakemistoittain, vain koko könttänä. ja se on edelleen zippi, jossa kaikki biisit ovat. lataa koneellesi, pura ja kuuntele. atk on jees.)

Biisejä on myös striimauspalveluissa, niiden linkit alempana kunkin kisan kohdalla.

Schattenlaudan yhteenveto 2004-2011 vuosien kisoista:

(kirjoitettu joskus 2012)

2004 Osanottajia 7. Äänestäjiä 74. Voittaja: The Mimic - Love Gone Blind.
Tamperelainen The Mimic oli 2000-luvun alkupuoliskolla bändi jolta odotettiin paljon. Bändin Sisters/Fields-pohjainen perinteinen gothic rock löysi tiensä monien sydämiin ja demot saivat hyviä arvioita. Alkuaikojen ongelmana oli kuitenkin laulajien vaihtuvuus. Löytyypä luurankona kaapista mm. Katra niminen neitokainen bändin solistina. The Mimic suuntasi jo uransa alussa ulkomaille. Tarkemmin sanottuna Venäjälle. Bändi nautti varsin hyvää sukseeta Pietarin goottiskenessä. Tiettävästi The Mimic on kuitenkin pistänyt pillit pussiin lopullisesti.

2005 Osanottajia 17. Äänestäjiä 143. Voittaja: Nevernettles - Footsteps in the Sand.
Toinen (jo menetetty) lupaus. Nevernettlesin voittajakappale nousi pienoiseksi klubihitiksi. Bändi teki myös muutaman hyvän keikan mm. Helsingin ja Tampereen seudulla. Valitettavasti bändi kuitenkin hajosi keväällä 2007.
Nevernettles

2006 Osanottajia 14. Äänestäjiä 99. Voittaja: Varjopiiri - You're Mine (Stripped)
Oululainen Varjopiiri ja sen edeltäjä The Shadowsphere on kenties hyödyntänyt SSS-kilpailun tehokkaimmin. Mukana on oltu alusta lähtien. Ja lähes aina kärkisijoilla, mikä osoittaa bändin kyvyn luoda jatkuvasti suomalaisiin synkistelijöihin uppoavaa materiaalia. 2004 jaettu 2.sija, 2005 3., 2006 tuli siis voitto. 2007 oli välivuosi, mutta 2008 Varjopiiri oli jälleen. Saas nähdä kuinka 2009.

2007 Osanottajia 16. Äänestäjiä 100. Voittaja: Beati Mortui – Winter
Pisimmälle urallaan SSS-voittajista on edennyt vuoden 2007 ykkönen helsinkiläinen Beati Mortui. Debyyttikeikkansa bändi teki vaatimattomasti maailman suurimmilla goottifestareilla Wave Gotik Treffenissä Saksan Leipzigissa keväällä 2008. Saksalaisen Dance Macabren suojissa bändin debyytti tuli ulos 2008 ja suosiota on kasvatettu kiertämällä Eurooppaa mm. Das Ichin kanssa.

2008 Osanottajia 21. Äänestäjiä 109. Voittaja: Murnau's Playhouse - White Noise White Light
Murnau's Playhousen ura sai hyvän potkun SSS-kilpailusta. Bändi on keikkaillut synkiöklubeilla eri puolella Suomea aktiivisesti vuoden 2009 aikana. Syksyllä he julkaisivat myös debyyttialbuminsa, joka on saanut hyvän vastaanoton goottirockin ja post-punkin ystävien keskuudessa.

2009 Osanottajia 14 (alkujaan 15, mutta yksi hylättiin). Äänestäjiä 108. Voittaja: Red Queen’s Race - Karen’s Song
Valitettavasti Red Queen’s Racesta ei ole paljon kuultu SSS 2009 kilpailun jälkeen. Tämä on todella sääli, sillä Karen’s Song on koko SSS-historian ehdotonta eliittiä. Toivotaan, että bändi (vai pitäisikö sano projekti) vielä joskus aktivoituu.

2010:Osanottajia 18. Voittaja: Vanaja - Syksyn synkin sävel
(yhteenvetoa ei julkaistu)

2011:Osanottajia 14. Voittaja: Impakt - We Own The Night
(yhteenvetoa ei julkaistu)

2004

Kappaleet myös Soundcoudissahttps://soundcloud.com/jukka-o-kauppinen/sets/syksyn-synkin-savel-2004

Chaos Research - Quarternight traveller
Electrodeath - Radiation poisoning
ErilaZ - Death Deserved
Mimic - Love Gone Blind (2004 voittaja)
Passer Mortuus Est - Six Feet From Art
Shadowsphere - Road for the spirit
Submission - Resigned(6425712rmx)

2005


Kappaleet myös Soundcoudissa: https://soundcloud.com/jukka-o-kauppinen/sets/syksyn-synkin-savel-2005

Chaos Research - The one who told you there is a reason for everything was lying
Chaos Research on kokeellinen projekti jossa uus-klassinen musiikki yhdistyy elektronisiin ja etnisiin äänimaisemiin. Lisäinfoa www.chaosresearch.de Elokuvamusiikkia. Vain elokuva puuttuu.

ErilaZ - WihaZ
Tällä kertaa herrasmies nimeltään *ErilaZ anti-viihdyttää yleisöä hieman rankemmanpuoleisella humpparallilla. Biisi on toiminut tekijälleen hermolomana, sillä se on työstetty kaikkina niinä lyhyinä hetkinä, joina tekijä on pitänyt taukoa opinnäytetyönsä teosta. Näistä kiireistä johtuen kuulijat saavat yllättäen jälleen edellisvuotisen kisan tavoin kärsiä heikommanpuoleisesta miksauksesta. Lyriikat kertovat pyhyydestä, joskin alkuosassa on myös hienoista yhteiskuntakritiikkiä ja kenties jopa hippunen aina niin aiheellista misantropiaa. Kantagermaaninen sana 'WihaZ' tarkoittaa 'pyhää', ja ovat kuulemani mukaan suomenkielisen vastineen kanssa myös sukua toisilleen. Biisin alun runonlausunta vedetään hyvän maun mukaan muinaisnorjaksi ja kyseessä on pätkä Hávamál:ia kirjasta nimeltä 'Edda'. Biisin tunnelmaan ovat kenties vaikuttaneet myös pitkään jatkuneet syyssateet, jotka osoittautuvat usein tekijälleen vallan inspiroiviksi hetkiksi.

Faint!YouTerrorist - Forget To Stare
Tässäpä olisi Faint!YouTerrorist yhtyeen tuorein ralli Forget to stare. Tuore on toki orkesterikin, se on nimittäin perustettu kuukausi sitten. Kappale materiaali on lähinnä 80th Disorderille sopimatonta materiaalia. Miksi näin, koska yhtye koostuu kahdesta em. orkesterin jäsenestä (V-M Pekkola & Tuomas Lehto). Millaista musiikki sitten on? Se tanssahdeltavaa jääkarhusyntsapoppia nihilistisin affektein! Kyseinen kappale on kertomus siitä kuinka tyttö tapaa pojan ja kuinka poika tapaa tytön ja sitten he kävelevät toistensa ohi. Varmaa on ainoastaan se että lisää on kuitenkin orkesterilta tulossa, piditte tai ette.

Genital Origami - Sexuality & Sensuality
Ihmisyyden problemaattinen bipolariteetti - lihan ja mielen ikuinen konflikti. Seksuaalisen identiteetin muodostuminen vihan ja epätoivon kautta.

Hiljaisuus - Six By Nine
Hiljaisuus. Schatten-palstalla Hiljaa... Reaalimaailmassa Anssi Salakka. Musisointi alkanut 90-luvun alussa, mutta sitten oli monta vuotta hiljaista. Nyt 12 vuoden tauon jälkeen uudet kujeet ja kojeet. Six by nine. Kesto n. kolme minuuttia. Paskaa teknopoppia. Inspiraationa Douglas Adamsin Linnunradan käsikirja liftareille trilogia.

Huuto 49 - Elävien kuolleiden yö
Helsinkiläis-turkulaisen Kauneus+Terveys-yhtyeen kokoonpanomuutosten jälkeen myös nimi päätettiin muuttaa: Huuto 49. Yhtyeen kyberpunkissa dystooppinen elektro yhdistyy menneisyyden kaikuihin. Mikko: Sävellys+ohjelmointi Ilja: Sanat+laulu Jussi: Kitarat Elävien kuolleiden yö. Elämme elävien kuolleiden keskellä, eikä niitä voi paeta. Toisin kuin yleisesti uskotaan, eläviä kuolleita vastaan eivät auta tarkatkaan laukaukset; ainoastaan ajatuksista ja valppaudesta on apua. Toivo elää. Helsingissä Orwellin vuonna 2005

Le trefonds de son coeur - Moments
Le tréfonds de son coeur. Kahden henkilön muodostama projekti. Toinen laulaa, toinen asettelee nuotteja perätysten ja on kitaran varressa. Esityskielenä englanti. Eteeristä kevytpopmetallia kasarivivahtein, tai jotain. Annetaan biisin puhua puolestaan. Ei ehkä sitä synkintä osastoa, mutta well.. ei sitä aina jaksa olla niin synkkä, sää on jo niin helvetin synkkä ;)

Metamorphic - Black Star
Metamorphic - vocals and dark synthesis: aQi Black Star [total ebm time 2:51] - and you've lost your memory, the present the past the history, now the things that you feel, belong to someone elses dream...

Moore - The Hit
Moore on kirjoittanut ja äänittänyt yksilöllisesti ja yksinäisesti musiikkia muutaman vuoden ajan ajatusmaailmalla "kaikki käy". Itsepromootio, albumi-, EP- ja singlejulkaisut viivästyvät lähinnä yhdenkeskeisten musiikillisten erimielisyyksien takia. Post-punk/art-rock -henkisiä soittajia etsitään edelleen! The Hit on one-off -tyyppinen mekanistinen toybox-kappale, kuitenkin kirjoitettu alunperin albumikokonaisuutta varten. Kappaleen teemana on perhesuhdeväkivalta ja sen peilautuminen itsetuntoon, sosiaaliseen hyväksyntään ja -elämään.

Nevernettles - Footsteps in the Sand  (2005 voittaja)
2005 perustettu trio. Eka biisi. Silmät kiinni ja volat kaakkoon.

Ophilia - Tonight
Olemme Hämeenlinnasta, 24 Syksyisiä retkuja. No, Henri on 21. Kaiketi. En ole aivan varma asiasta. Bändi on soitellut muutaman vuoden yhdessä. Biisi syntyi yhtenä syksyisenä iltana, auringon laskiessa sumuisen kaupunkimme taa. Kuun noustessa mollottamaan pienen soittokämppämme ylle, korkkasimme viimeisen viinipullon, hyvin onnistuneelle biisille.

Overflow-110 - Silent
Overflow-110:lle kaikki on sallittua, ja siksi laulut käsittelevätkin sotaa ja rakkautta. Monille uudelleenmiksauksistaan tutuksi tullut Overflow-110 on keikkaillut ja kirjoittanut omia kappaleita harvakseltaan, mutta hyvin määrätietoisesti pujotellen eri genrerajojen väleissä. Silent on ottanut vaikutteita Syksyn Sävel -voittajista Ollaan Hiljaa Vaan ja Yön Hiljaisuus. Mummolle on annettu astetta järeämpi ase kuin moukari ja Vaskikellot on vaihdettu syntetisaattoreihin. Kylmän sodan uhkakuvia maalaileva Silent on syntsapoppia eikä yritä peitellä sitä millään. Synkkyyttä kappaleessa edustaa fatalistinen sanoitus, mollivoittoinen sävel, hidas tempo ja kylmyyttä ihannoivat soitinvalinnat.

Protectorate - Cyclops
Protectorate on K.Lindberg:n (the Republic of Desire) sooloprojekti, joka on laskutavasta riippuen ollut olemassa 1-3 vuotta vaihtelevin aktiivisuusastein. Tyyllisesti projekti liikkuu "julmemman" EBM:n ja kokeellisemman synkähkön industrialin välimaastossa, kappaleesta riippuen. Tällä hetkellä myöskin "kasari"-henkinen meno näyttää tippuvan tekijälle (itsellenihän tätä ensisijaisesti teen). Kuten aiemmin sanottua yhtyeessä ei ole kuin yksi jäsen, joten vokaalit, kaikki instrumentit ja sävellystyö ovat hänen käsialaansa. Cyclops on ensimmäiseksi täysin valmistunut kappale mahdollisesti joskus julkaistavalta omakustannenauhoitteelta. Ystävieni varauksettoman hyvän palautteen vuoksi päätin promotoida projektia tällä kappaleella. Jos se vaikka innostasi saamaan jotain muutakin valmiiksi.

Sooz - Kemilaiset on runkkareita
Sooz on energistä metelirokkia pohjoisesta. Perustettu vuonna 2004. Kappale 'kemiläiset on runkkareita' on lähes ensimmäinen kappale jonka teimme.

Temple Projekt - Rapture of Infinite
TempleProjekt on kahden pitkänlinjan (gootti)muusikon alunperin terapiaprojekti, joka sittemmin on vakiintunut ihan oikeaksikin yhtyeeksi. Muusikot ovat: Teemu Ventelä: Synat ja MuuTeknoLogia Marko Tupamäki: Kitarat Josi Mustonen: Laulu ja kitarat Kappale "Rapture of Infinite" menee tyylillisesti tuonne darkwaven ja goottirokin välimaastoon.

The Mimic - Heart of Sin
www.themimic.net Perinteinen goottirock-biisi.

The Shadowsphere - Little Strangled Mannequin (demo)
"Aloitimme muutama vuosi sitten soittamalla goottirockia. Silloisista esikuvista Two Witchesin vaikutus kuului läpi erityisen voimakkaasti. Vähitellen löysimme kuitenkin oman tyylimme, jota toisinaan on hiukan vaikea määritellä kuvaavasti." Kilpailuun osallistuva kappale kertoo hyvin tummilla väreillä maalatun tarinan kuristetusta tytöstä, jonka ruumista löytäjä luuli mallinukeksi. Sanoituksiin tarttui vaikutteita Green Riverin murharaportista.

2006

Kappaleet myös Soundcoudissa: https://soundcloud.com/jukka-o-kauppinen/sets/syksyn-synkin-savel-2006

Bruce - The Lost Hikers
Chaos Research - Metropolis 2006 (Schatten Mix)
Dagmar Ask - Colours in Purpose
Deep Throat Kru - We Want To
ErilaZ - Evolve
Flower - Ergoline
Goth Spanker - Move My Body
Henkka - Kedon Kukkaset
Huuto 49 - Valtakunta
KyberJan - Hard Medicine
Lovenant - November Ressentiment
Soul Modification - Avalanche
The Mimic - Dark Rivers
Varjopiiri - You're Mine (Stripped)  (2006 voittaja)

2007

Kappaleet myös Audiomackissa: https://audiomack.com/album/jukkaokauppinen/syksyn-synkin-savel-2007

Hasputri - Black Venom
Vanhat punkkarit yrittää soittaa jazzia www.myspace.com/hasputri

KyberJan - A Living Fossil
KyberJan on yhden miehen konemusaprojekti. Olen väsännyt tietokonemusiikkia, vuodesta 1990 saakka, vaikka sitä ei uskoisi. Välillä innokkaammin ja välillä harvemmin. Laitteistona nykyisin on PC tietokone, jossa pyörii Renoise 1.5 trackeri ja sampleja sekä vst-plugareita. En yritä, ainakaan tietoisesti, tehdä minkään genren mukaista musaa. Kun en siihen edes kykene. Näin ollen teen sellaista, kuin mitä milloinkin sattuu tulemaan. Kappaleen nimi on a Living Fossil. Sellaiseksi tässä itsensä tuntee.

Muse Trap - Big Bad
Muse Trap on yhden miehen projekti, joka syntyi tämän kilpailun tiimoille. Linjauksena on yhdistelmä synteettisiä soundeja ja orkesterisoittimia genrerajoituksiin katsomatta. Sanoituksissa on absurdi sävynsä; Big Bad kertoo isosta pahasta sudesta ja tämän kyltymättömästä nälästä. Projektin tulevaisuus on vielä kyseenalainen, mutta lisää biisejä saattaa hyvinkin syntyä.

Limen - Obsession
Aiemmin samalla nimellä atmosfääri/black metal -tyyppistä materiaalia työstäneen entiteetin (tukikohtana Helsinki) uuden inkarnaation ensimmäinen aikaansaannos.

Hiljaisuus - Pitäkää Tunkkinne
Toista kertaa mukana. Genrerajat on tehty rikottavaksi, vaikka tämä kappale ei sitä ehkä niin osoitakaan. Kappaleen esittely: Kappaleesta tuli jotain aivan muuta, kuin mitä oli tarkoituksena. Mutta kappaleen inspiraation huomioiden, se nyt oikeastaan sopii vähän liiankin hyvin. Alkuperäisellä kappaleella mittaa reilut kymmenen minuuttia. Kilpailua varten miksattu kuuntelija ystävällisempään neljän minuutin mittaan, samalla nimetty uudelleen. Omistettu eräällä ihanalle, joka luonnollisesti haluaa olla ennemmin jonkun toisen ihana.

Rauschenmaschine - Service Centre of Discrimination
Kristian Kouvo on toiminut muusikkona eri nimillä joitakin vuosia, pääasiassa kokeellisen ja elektronisen musiikin parissa nimillä Enthronement ja viime vuosina nimellä Rauschenmaschine. Musisointi alkoi C64:sta ja eteni siitä aikanaan joidenkin syntsakokeilujen jälkeen PC-maailmaan. Tunnetaan myös Trauma klubin levylautasten takaa nimellä DJ Cenobite. Lisätietoja osoitteista: http://mikseri.net/rama http://mikseri.net/luxor http://trauma.armsgrade.com http://www.neotroperecords.com

Chaos research - Ceremony of the Three Guardians of the Eternal Multiverse
Chaos Research on Two Witchesinkin riveistä tutun Marko "Gravehill" Hautamäen sooloprojekti joka keskittyy lähinnä elokuva- ja pelimusiikkiin mutta julkaisee satunnaisesti myös omia tuotoksiaan. "Ceremony of the three guardians of the eternal multiverse" on dark ambient henkinen audiokollaasi yhdistettynä uusklassisiin elementteihin. Lisää infoa: www.chaosresearch.de sekä www.myspace.com/chaosresearch

BFI - Hunter
Sielunviejän matka kybertodellisuudessa. Suurten Muinaisten vaikerrusta tulkittuna nykyaikaiseen EBM-formaattiin. http://blog.myspace.com/index.cfm?fuseaction=blog.view&friendID=190535152&blogID=324654352

Cal-drone - Broken Dreams
Cal-Drone is an EBM/Industrial project from Finland by Calderone (vocals/programming) and chaser_x (lyrics/gfx). In Cal-Drone's fast upbeat basslines, wickedly distorted vocals, eerie melodic synths in transmutantic combinement with C64 blimbs and harsh noise elements the mental state of the lost generation finds sanctuary and fulfillment. www.calderone.info / www.myspace.com/caldrone

Beati Mortui - Winter  (2007 voittaja)
Beati Mortui on Helsinkiläinen vuonna 2005 perustettu electro/industrial/ebm bändi. Lisätietoja osoitteesta: www.myspace.com/beatimortui

Project Hades - If I Fall
Project Hades on yhden miehen tummanpuhuva electrogoth/dancepop projekti. Kilpailubiisi If I Fall kuvastaa tummia tuntemuksia ihmismielen syövereistä.

Arkham Hearse - Fairytale
Kyseessä on tekohengityksen voimin pihisevän yhtyeen treenikämppädemo, joka äänitettiin loppukesällä 2007. Levytettyä tuotantoa ei ole, keikkoja ei ole, faneja ei ole. Kokoonpano vaihtelee lääkityksen mukaan.

Protectorate - Proto8
Elektro industrialia periteisemmällä otteella ja ilman pahimpia kliseitä. Protectorate: http://www.myspace.com/protectorateindustrial

Elektrodeath - Asymptootti (Krakatau 1883 mix)
Elektrodeath on teknologian kaatopaikoilla dyykkaileva raskaampaan poljentoon keskittyvä projekti. "Asymptootti" on tyyliltään tajunnanvirtaa ja sivuaa ajankohtaisista dystooppisia teemoja. Putkikelloperkussion käyttöön vaikutti Disneyn piirroselokuva Pieni Merenneito. "Laulusta" ja ohjelmoinnista vastaa DJ Ohmi. http://www.myspace.com/elektrodeath

huuto 49 - Ligeia
Ligeia haudattiin elävältä Helsingissä 2007. Laulut äänitti E-110. Huuto 49: Mikko: koneet Ilja: laulu Marko: kitarat

ErilaZ - New World Disorder
ErilaZ on Kuroshio Current -kitaristin yhden miehen terapiaprojekti. Tämänkertainen Syksyn Synkin Sävel -kisan kappale on nimeltään New World Disorder, ja sitä voisi kuvailla yhdellä mietteellä: Kuvittele maailma ilman kaikkea tätä ympäröivää paskaa joka nakertaa sinua sisältäpäin ja saattaa misantropiaan. http://www.myspace.com/erilazmusic http://www.vampirefreaks.com/erilaz http://www.mikseri.net/erilaz

2008

Kappaleet myös Audiomackissa: https://audiomack.com/album/jukkaokauppinen/syksyn-synkin-savel-2008

Andy Livid - Nails to Be Swallowed
Teen konemusaa itsekseni. Pääsääntöisesti EBM / Futurepop / Darkwave -linjalla. Mielenkiintoista tässä projektissani on se, että teen musiikin tracker-ohjelmalla. :) Biisi on tehty univaikeuksien kukoistaessa. Siinä toivotaan muun muassa sitä, että kun kuolema tulee, lepo olisi täydellinen, ei mitään ylösnousemuksia enää. www.mikseri.net/music/play.php?id=351248&type=dl

Bearbeiter - Krankheit
Bearbeiter on vuonna 2008 perustettu helsinkiläinen elektropunk-kollektiivi. Kollektiivin koostumus: -sihiL (vokaalit,syntetisaattorit, ohjelmointi), Rauschenmaschine (ohjelmointi) ja Bioluminance (syntetisaattorit, ohjelmointi). Bearbeiter =työstäjä/koneistaja/prosessori saksaksi, ei "karhunpurija" englanniksi. Krankheit (sairaus) kuvailee ihmistä tautina, joka kalvaa luontoa. Luonto osoittaa selkeitä oireita, mutta ihminen ei välitä."

Bruce - Its a Long Way Home Bruce on akustista musiikkia pianolla ja koneilla höystettynä. It's a Long Way Home äänitettiin viime kesänä.Summer and butterflies.
Decadent Masquerade - Before The War

[ Decadent Masquerade ]
on soolo-/sivuprojekti, jonka kanssa oon tehnyt n.reilun vuoden verran vähän astetta rankempaa kamaa. Mutta suht tanssittavaa kuitenkin. Parilla kokoomallakin on biisejä ollut mukana (mm. saksalainen "Vaws vol.V" nyt viimeisimpänä). Tämä ko. biisi syntyi oikeastaan vähän sattumalta ja yhdeltä istumalta.

Electrodeath - Told you so
Ohmi tykittää taas ja näyttää kävyille kuuset!

ErilaZ - Straight Line
Jo viidettä kertaa ErilaZ uhmaa fysiikan lakeja ja osallistuu Schatten-foorumin kilpailuun. ErilaZ syntyi vuonna 2005 Kuroshio Current -kitaristin, *ErilaZ:n yksilöprojektiksi ja on vuoden 2008 lokakuussa kuopatun Kuroshio Currentin leskeksi jäätyään *ErilaZ:n ainoa musiikillinen think-tank. Tämän vuoden kilpailukappale, Straight Line, on moniulotteinen sipuli.Se on edeltäjiään "In-your-face" -tyyppisempi turpasaunarykäisy, mutta sanoitukset ja tunnelma - kuten aina - sisältävät myös sen syvemmän puolen sille joka jaksaa Etsiä. www.myspace.com/erilazmusic

Everything everything - Mirv
Melodramaattista musiikkia D-mollissa

Henkka ja Juhani - Anakondalaulu
Onko tämä nyt sitä neofolkia?
Laulu - Juhani
Soitto & biisi - Henkka

Holdover - Farewell
Hieman rauhallisempi ja melankolisempi instrumentaalikappale syksyn synkkyyteen.

KalimunkinKoulu - Majoneesia
Kalimunkin Koulu on pitkän linjan muusikoista koostuva goottimetalliorkesteri Keski-Suomesta. Orkesteri aktivoitui pitkän tauon jälkeen löydettyään netistä tasoisensa, motivoivan kilpailun. Kappale edustaa orkesterin synkintä, joskaan ei riehakkainta päätä.

KyberJan - Cunt Satan
KyberJan, Yhden miehen konemusiikkiprojekti. Biisin nimi kertoo kaiken oleellisen.

Linnhaer Mogula - Ganymede Satellite
Linnhaer Mogula (dark ambient), Luxor Drohne (disturbed & moody electronica with some egyptian influence), Enthronement pre-Rauschenmaschine) etc. You may find links also to these projects/music tracks from the mikseri page (left side links @ the page). www.mikseri.net/rama

The Red Queens Race - Lost in a Myth
Eksyksissä prinsessasatujen, faabelien, painajaisten ja todellisuuden välimaastossa - mikä niistä sitten lieneekään se pahin vaihtoehto..

Murnaus Playhouse - White Noise White Light  (2008 voittaja)
Murnau's Playhouse on vuoden 2007 loppupuolella perustettu viisihenkinen synkiörock-yhtye Tampereelta. Porukassa vaikuttaa sekä vanhoja partoja että tuoreita naamoja, ja vaikutteita on otettu sieltä sun täältä. Tavoitteena oli alun perin soitella lähinnä omaksi iloksi goottirockia, mutta lopputulos lienee lähempänä jonkin sortin post-punkia, ja kisabiisikin on osa piakkoin kasattavaa neljän kappaleen demoa. Murnau's Playhouse on: Arttu - laulu, Marko - kitara, Ville - basso, Kontra - rummut, Sari - koskettimet.

Muse Trap - A Puzzle
Muse Trap on yhden miehen terapiaprojekti, jonka materiaali koostuu lähinnä koneellisemmasta ulosannista. Rajoja tai päämääriä ei tällä kuitenkaan ole, joten tulevat biisit - jos sellaisia ilmaantuu - voivat olla hyvinkin erityyppisiä.

NeuRomancers - The Addicts
Romanttis-kyynisen NeuRomancers-koneprojektin kappale The Addicts on hieman erilainen rakkauslaulu. kuten kertosäkeessä todetaan: rakkautta ei ole, on vain riippuvuutta ja (häiriintynyttä) aivokemiaa... www.myspace.com/neuromancers

Oldschool union - Yhtiön orja
Ruotsityylistä oldschool EBM:ää esikuviensa jalan jäljillä suomeksi laulettuna. Musiikkia suomalaisen miehen sielun maisemasta. Biisi suoraan syksyn synkimmistä hetkistä. Kunnon vokalisti on edelleen haussa joten jos laulaminen oldschool projektissa kiinnostaa niin ota yhteyttä. .

Rauschenmaschine - CL 1432.5+3332.8
Rauschenmaschine is experimental & moody cyberelectronic music project, which has elements from several spectrums resulting in its own R-sound. There are also several side projects related, except with slight difference of the goal and sound; Bearbeiter (elektropunk), www.mikseri.net/rama

-sihiL - Panem Et Circences
"-sihiL on vuoden 2007 lopussa perustettu sooloprojekti. Kappale "Panem Et Circenses" kuvaa vanhan roomalaisen sanonnan tavoin kyllästyneisyyttä ihmisten apatiaa kohtaan. Kappale pyöräytettiin kisaa varten kasaan n.kahdessa päivässä deadlinen siirtymisen vuoksi."

Squelch - Silent Operation 008
Tiukkaa vääntöä vanhalta konkarilta. www.squelch.calderone.info/

Varjopiiri - Deserted Land
Varjopiiri on jo jonkin aikaa toiminnassa ollut tummasävyistä musiikkia soittava yhtye pohjoisesta. Kerrankin otamme Syksyn synkimpään säveleen osaa sellaisella kappaleella, joka vastaa kohtuullisen hyvin kilpailun nimen mieleen tuomia vaatimuksia. Kappaleessa on vain laulu ja piano, vaikka useimmiten soitammekin monimuotoisemmalla kokoonpanolla, mutta vähäisistä elementeistään huolimatta - tai ehkä juuri siksi - siitä välittyy oma maailmansa. www.varjopiiri.com

2009


Elektrodeath - If everything else fails, run.
Keväällä päätin opetella soittamaan kitaraa ja hankin käytetyn teräskielisen kitaran. Tähän mennessä en ole oppinut vielä kovinkaan paljoa, mutta yhdistin tässä kappaleessa elektronisiin taustoihin sen vähän minkä jo osaan.

ErilaZ - The Architect
ErilaZ on 2005 perustettu soolobändi, jonka ilosanoma liikkuu jossain riimujen, myrskyjen ja modernismin kritisoinnin välimaastossa. ErilaZ teki ensimmäiset live-esiintymisensä vuonna 2009 valtakunnan komeimmilla klubeilla, Torture Torstaissa ja Syn/\psissa. Live-kokoonpanoon kuuluvat Kuroshiosta tuttu aQi ja kenties paremmin DJ-hommista tunnettu Proteus. Loppuvuodesta 2009 näki päivänvalon myös ensimmäinen "virallinen" ErilaZ-julkaisu kun edellisvuoden Syksyn Synkin Sävel -kilpailukappale Straight Line oli mukana amerikkalaisen Quickstar Productionsin kokoelmalevyllä. http://www.erilaz.net

Holdover - Someone To Blame
Holdover päätti tällä kertaa laittaa kisaan hieman menevämmän kappaleen, joka toivon mukaan virkistää ainakin joidenkin kuulijoiden Synkkää Syksyä. Someone To Blame kertoo epäonnistumisesta ja kettuuntumisesta, welcome to Devil's warehouse!

Kanttori Salminen - Vaeltajat vastaispäivien
Saattoväki mataa verkkaisesti pitkin mutaista metsätietä kellojen kumistessa etäällä – musta surma on jälleen vienyt omansa. Eräät silminnäkijälausunnot kertovat auringonsäteen koettaneen jostain kuusikon lomasta, toiset puolestaan väittävät lintujen virittäneen laulua. Muistotilaisuus pidetään keskiaikaisessa tavernassa pitkäripaisten äärellä. Illan mittaan puheenvuoro siirtyy laskuhumalaiselle cembalistille, jolla on painava sanansa sanottavanaan - ilmeisesti hän on vainajan vanha tuttava. Lopussa pieni valonpilkahdus: Viimeinen Saattaja siellä vain hymyää lohdullista pääkallon hymyään.
Loistava Polku - Kuolit
Loistava Polku on tällä hetkellä kolmen ydinjäsenen nuorukais/biletysporukka Helsingistä, joka sattuu myös omistamaan soittimia ja jonka vuoksi he tekevät suomenkielistä musiikkia 80-luvun post-punkin, goottirockin ja punkin välimaastossa. Tämän kertainen SSS-kappale edustaa bändin ehkä herkintä, osittain kokeellisintakin tuotosta.

Manoir - When I Dress In Black And Pink
Artisti on konemusiikkia tekevä tamperelaisneitonen, ja kappale on tämän syksyn tuotantoa.

NeuRomancers - Cigarettes
Tanssittavaa konemusiikkia tekevä NeuRomancers ei ole edelleenkään päässyt irti riippuvuuksista - tupakkaan tai mihinkään muuhunkaan...

Protectorate - Cruelty For Nothing
Protectorate on perinteitä kunniottava, mutta pahimpia kliseitä välttävä EBM akti Etelä-Karjalasta. Sanoituksellisesti yhtye pui maailman epäkohtia kyyniseen ja synkkään sävyyn.

Rauschenmaschine - Erzfeind
Rauschenmaschine (Media Art Syndicate) is a dark electronic music project by Kristian Kouvo [music] & Jens Vihavainen [gfx/animation] from Helsinki/Finland. Project started 2004. Rauschenmaschine creates systematic media art in many forms such as electronic music, graphics and animations. The message in the Rauschenmaschine arts are mostly implicit and subliminal related to science, philosophy and politics resulting in various forms." The song: Erzfeind "A voyage to the spiritual battlefield of the inner self." http://www.reverbnation.com/rauschenmaschine http://mikseri.net/rama http://myspace.com/rauschenm

Storm Clouds Gathering - Desire Storm Clouds Gathering
on yksimiehinen industrial/EBM-projekti pääkaupunkiseudulta. Desire on projektin ensimmäinen kappale. Vaikutteita lienee keräilty aina vanhan liiton vartalobiitistä uusimpaan raakaan teknoon. Toivottavasti maistuu.

The Red Queen's Race - Karen's song  (2009 voittaja)
Kenkäherutus. Pleaserin sponsoritarjousta odotellessa... http://myspace.com/theredqueensrace

The Great Yearning - Heaven Shall Burn
The Great Yearning on yhden miehen projekti tampereelta, joka ottaa vaikutteita kaikista musiikigenreistä, vaikka selkeästi suurimmat vaikutteet tulevat goottigenrestä. Heaven Shall Burn on vartavasten SSS-Kilpailua varten sävelletty Industrial/Folk biisi, jossa on myös löysä sodanvastainen sanoma. www.myspace.com/thegreatyearning

Vanaja - Pimeän pulssi
Vanaja on 2006 perustettu helsinkiläinen yhtye. Vanaja on laajentanut pikkuhiljaa joukkuettaan ja keikkaillut harvakseltaan akselilla Turku-Helsinki. Vanaja ilmoittaa omineensa vaikutteita mm. Clan of Xymoxilta, Björkiltä, New Orderilta, Mana manalta ja Noitalinna huraa!:lta. Yhtyeellä ei ole levytettyä tuotantoa muutamaa liveäänitystä lukuunottamatta. Tällä hetkellä Vanajan kokoonpano on Sarah Monster - laulu, Axa - basso, Pisla - koskettimet+huilu sekä Tristessa - kitara+ohjelmointi+taustalaulu. synteihinsidottu.wordpress.com myspace.com/synteihinsidottu

Velvet Nails - The Shadow of My Heart
The Shadow Of My Heart on sanoituksena vanha. Jo vuonna 2002 biisistä tehtiin ensimmäinen versio. Tuolloin käytössä ollut syntetisaattori tuhosi kappaleen tyhjentämällä kaiken materiaalin muististaan. Koska sanoitus on niin vahva ja tuskainen rakkauden tunnustus, kaivoimme sanat pölyttymästä uudelleen käyttöön. Sävellys on uutta syksyn 2009 tuotantoa.

Wrath of Jafar - Horizons
Wrath of Jafar on yhden miehen kokeellinen projekti jossa yhdistyvät elektronisuus, tanssimusiikki sekä itämaiset vaikutteet. Projektin alkuperäinen idea on ollut tehdä musiikkia Turkulaiselle vatsatanssiryhmä Elysiumille mutta nyt oli aika koittaa tehdä myös levytettäviä kappaleita.

2010


Artisti Kappale
Affekt Seven T.M.I.
Borderlined TBC
Crichton Vulcan Escape Tunnel
Flux Claws And Teeth
Grafia Realiteetti-TV
Hieros Gamos Too Late For Russia
Hydrocyanic Deus Sex Machina
Impact Tie Your Wings Down
Mari Violetti ja Art Zero Unentuoja
Mielikarkki Muovipussi
Overflow-110 Sleeping Without Pain
Protectorate Sequitur
Rauschenmaschine Kobayashi Maru
-sihiL Omnivore 2.0
Syncfactory Paradise
Vanaja Syksyn synkin sävel  (2010 voittaja)
Velvet Nails Always The Same
XVKS Why Is It So Hard

2011


Artisti Kappale
Bleeding In Silence - Drives Me Insane
Crichton Vulcan - Havaintoja
Flux - I Come in Peace
Halo. - Viimeiseen Vetoon
Hydrocyanic - Brain damage
Impakt - We own the night  (2011 voittaja)
Loistava Polku - Paratiisilintu
Neuromancers - Witches
Protectorate - Universal exports
Pukumiehet - Kylmä
Syncfactory - Fine Art
The Girlfriends - I was an Eleven Year Old Manwhore in Bangok
Velvet Nails  - Summer again


Comments

Popular posts from this blog

SSS 2019 Kaamos - tulokset

Syksyn Synkin Sävel 2019 Kaamos Edition